Tubantia 29-10-19

Gemeentehuis Weerselo krijgt grand café en kleinschalige detailhandel

WEERSELO – Een grand café, kleinschalige detailhandel, vier appartementen, enkele gastenkamers, een toeristisch informatiepunt,  behoud van de raadszaal voor bijeenkomsten en een algemene commerciële ruimte op de begane grond voor een dienstverlenend bedrijf dat veel mensen over de vloer krijgt. 

Redactie Tubantia 29-10-19, 19:49

Zo moet het voormalige gemeentehuis in Weerselo er uitgaan zien, als het aan het Dinkellandse college ligt. Het college heeft dat plan genaamd Het Gemeentehoes, van de in Weerselo geboren Gerda Hoste, Rob Wesselink en Frans Koop verkozen tot beste van de zes ingediende plannen. Daarmee volgt het college de keuze van de onafhankelijke jury, zo heeft wethouder Ben Blokhuis dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering bekend gemaakt.

Het drietal werkte onder de naam ‘The Fifties’ aan het winnende plan om van het voormalige gemeentehuis in Weerselo een soort ‘bijenkorf’ te maken waar de hele bevolking wat aan heeft. The Fifties wil nu snel werk maken van de renovatie en herinrichting van het voormalige gemeentehuis. Over een jaar moet het ‘nieuwe’ gemeentehuis in gebruik zijn. Het pand wordt verkocht voor de meest recente taxatiewaarde, gelijk aan de vraagprijs.