Tubantia 4-11-21

Nieuwe huurders oude gemeentehuis Weerselo krijgen maatpak aangemeten: ‘Alles is mogelijk’

WEERSELO – De voorgevel van het vroegere gemeentehuis van Weerselo staat sinds deze week in de steigers. Toekomstige huurders krijgen een maatpak aangemeten, zowel de bewoners van de appartementen als de huurders van de horeca en commerciële ruimtes.

Ben Lensink 04-11-21, 10:00

Er komen vier ruime huurappartementen, twee op de eerste en twee op de tweede verdieping van het karakteristieke gebouw aan het Burgemeester Scholtensplein. Zogenoemde loggia’s, met een balkon dat binnen het schuine dak valt. Alle vier honderd vierkante meter groot.

Huurders bepalen zelf de indeling’

Dat zijn, bij de start van de verbouw van het voormalige gemeentehuis, zo’n beetje de enige zekerheden ten aanzien van de invulling. Huurders van de vier woningen mogen als ze dat willen zoveel mogelijk zelf de indeling bepalen en zaken als de keuken en badkamer uitzoeken. Datzelfde geldt voor de toekomstige uitbater van de horecagelegenheid op de begane grond en de huurders van de commerciële ruimtes. „Alles is mogelijk”, zegt Rob Wesselink, eigenaar van het bouw- en restauratiebedrijf dat de verbouwing uitvoert. 

Maandag is begonnen met het strippen van de tweede verdieping. Wesselink: „Daar gaat alles eruit om de twee loggia’s te kunnen realiseren. Op de eerste verdieping gaan we minder rigoureus te werk. Zoals afgesproken laten we daar zowel de vroegere raadszaal als de oude collegekamer ongemoeid. De vier appartementen moeten voor de zomer volgend jaar klaar zijn.”

Als het moet kunnen we de achterkant nog met 300 m² uitbouwen Rob Wesselink, aannemer

Op de begane grond wordt alles gefatsoeneerd en hooguit wat herstelwerk verricht. Het wachten is eerst op de huurders van de commerciële ruimtes en een geïnteresseerde huurder die in ‘Het Gemeentehoes’ een horecazaak wil gaan runnen. „We kunnen nu alle wanden er wel uitslaan, maar straks is er een huurder die de ruimte wil laten zoals het is. Dat zou dan jammer zijn”, stelt Wesselink. Hij en pandeigenaar Frans Koop van Het Vieker Beheer laten de onderhandelingen met potentiële huurders over aan Thoma Post Makelaars.

‘Eerste gegadigden hebben zich gemeld’

Er hebben zich al gegadigden gemeld voor zowel het horecadeel als een commerciële ruimte, weet Wesselink. Een galeriehouder, kinderopvang, accountant, zorginstelling, kantoor, somt hij nog maar eens wat bestemmingen op. „Als het moet, kunnen we de achterkant ook nog met driehonderd vierkante meter uitbouwen.”

De ververbouw begint met de realisatie van vier appartementen op de eerste en tweede verdieping van het vroegere gemeentehuis in Weerselo.
De ververbouw begint met de realisatie van vier appartementen op de eerste en tweede verdieping van het vroegere gemeentehuis in Weerselo. © René Banierink